Recept van de week
Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk
Picanha met gegrilde groente
Haal de picanha een uur van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
Snijd de vetrand kruislings in zodat er een ruitpatroon ontstaat. Meng in een kommetje de olijfolie, paprikapoeder, 3 fijn gesneden knoflookteentjes en peper en zout. Smeer het vlees in met dit mengsel en laat een uur marineren.
Verhit ondertussen de oven op 100 graden. Verhit de grillpan en pas als de pan loeiheet is schroeit u de Picanha aan, vetzijde eerst. Grill het vlees aan alle kanten goudbruin (circa 10 minuten) en plaats het dan op een overschaal en laat deze 50/60 minuten in de oven garen. De kerntemperatuur moet 50 graden zijn, dan blijft de picanha van binnen nog mooi rose. Tussendoor het vlees blijven kernen met de thermometer.
Als het vlees klaar is leg het dan 15 minuten op een plank te rusten, afgedekt met aluminiumfolie.Â
Blancheer ondertussen de groente en grill ze nog even na in de grillpan.
Meng de ingrediënten van de dressing en lepel over de groente.
Snijd het vlees in dunne plakken tegen de draar in, serveer dit op een platte schaal met de groente er omheen geplaatst.
Eet smakelijk!Â
TIP: Picanha is ook een heerlijk stuk vlees om op de barbecue te grillen!
Â
Bron: culinea.nl
Â
- Aantal personen: 8
- Voorbereiding: 2 uur 25 min
- Bereiding: 1 uur
1,2 kg Limousin Picanha
1 el gerookte paprikapoeder
3 knoflookteentjes
peper en zout
olijfolie
Groente:
500 gram groene asperges
1 bos lenteui
100 gram peultjes
100 gram doperwten
100 gram sojaboontjes
Dressing:
2 gerapte knoflookteentjes
1/2 citroen geraspt en sap
2 el mosterd
1 el balsamico
1 el honing
1 tl gerookt paprikapoeder
olijfolie
peper en zout