Recept van de week

Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk

Varkensrollade gevuld met cranberries

  • Aantal personen: 6
  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereiding: 1 uur

Benodigdheden

1 kilo varkensfilet (één stuk)
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
Scheutje worcestersaus
Peper en zout
50 gram spek, fijngesneden
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
Gemberpoeder
Kaneel
Nootmuskaat
Handvol verse peterselie, fijngehakt
50 gram gedroogde cranberry's
Keukentouw
25 gram boter

Bereiden

Snijd het stuk varkensfilet op eenderde in de lengte open, het vlees open vouwen en dan nogmaals insnijden op het dikke stuk in de lengte zodat er een langwerpige lap ontstaat.

Natuurlijk mag u ook de slager vragen het stuk varkensfilet zo in te snijden dat u er een rollade van kunt maken!
Meng olijfolie, azijn, worcestersaus en wat peper en zout en laat het vlees hierin ongeveer 1 uur marineren.
Bak ondertussen het spek uit in een koekenpan. Haal het uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Haal het vet uit de pan. Verhit 1 eetlepel olijfolie in de pan en bak hierin de knoflook en sjalot tot de sjalot zacht is. Voeg ook het spek weer toe en breng op smaak met gember, kaneel en een klein beetje nootmuskaat. Voeg nu ook de gehakte peterselie toe en de gedroogde cranberry's. Meng door en laat vervolgens het mengsel afkoelen.
Haal het vlees uit de marinade en leg op een snijplank. Verdeel de vulling over het vlees, maar houd een klein stukje van de randjes vrij.
Rol het vlees nu stevig op, vanaf de korte kant. Gebruik 3 of 4 stukjes touw om het vlees goed samen te binden.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Smelt de boter in een braadpan en braad hierin kort de rollade aan alle kanten bruin aan. Leg het vlees vervolgens in een ingevette ovenschaal en verdeel eventueel nog wat blokjes boter over het vlees.
Braad het vlees in de voorverwarmde oven in ongeveer 1 uur gaar. Check met een thermometer; als het vlees van binnen 75 graden C is, is het klaar.
Knip de touwtjes van het vlees. Snij het vlees in dikke plakken, zodat het niet uit elkaar valt.

 

Smakelijk!

 

Week special

Carpacciorolletjes
Carpacciorolletjes
Dun runderlapje gevuld met verse spinazie, pesto, kaas en pijnboompitten.
100 gram
€ 1,59

Dag reclame

Week reclame

Varkensfilet
500 gram
€ 2,49
Gebraden hanenbouten
3 stuks
€ 2,50
Gebraden rosbief
100 gram
€ 1,79
Boterhamworst
100 gram
€ 0,79