Recept van de week

Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk

Varkensfilet met cranberries

  • Aantal personen: 4
  • Voorbereiding: 15 min
  • Bereiding: 30 min

Benodigdheden

600 gram varkensfilet

150 gram boter

3  uien

2,5 dl kippenboullion

200 gram cranberrysaus

2 el balsamico azijn

7 gram (gehakte) rozemarijn

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden en kruid het vlees met peper en zout.

Verhit 100 gram boter in een pan die ook geschikt is voor de oven en bak het vlees rondom aan.

Plaats de pan in de oven en braad het vlees gaar. (Indien u een kernthermometer gebruikt: kern 65 graden).

Haal het vlees  uit de oven en doe er alumiumfolie op zodat het nog even warm blijft.

In een andere pan smelt je de overgebleven boter en bak je de ui en rozemarijn circa 3 minuten totdat deze zacht wordt. Roer de kippenboullion, cranberrysaus en de azijn toe en blijf goed roeren totdatde cranberrysaus smelt. Kook de saus iets in, voeg je aanbaksels van de vleespan hierbij voor een vollere smaak.

Serveer het vlees met de saus erover en een gedeelte in een sauskom erbij. Heerlijk met aardappelpuree en spruiten!

Week special

Varkenshaas wokschotel
Malse varkenshaas, licht pittig gekruid met verse wokgroenten
100 gram
€ 1,49

Dag reclame

Week reclame

Varkensfilet
500 gram
€ 2,99
Blinde vinken
4 stuks
€ 3,50
Saksische smeerleverworst
per stuk
€ 1,25
Bacon
100 gram
€ 1,39