Fons Pessers - Kwaliteits Slagerij - Sinds 1850

Recept van de week

Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk

Gevulde varkensfilet met port en pruimen

  • Aantal personen: 4
  • Voorbereiding: 40 min
  • Bereiding: 1 uur

Benodigdheden

750 gram varkensfilet

20 gedroogde pruimen

2 sinaasappels

1,5 dl port

50 gram parmaham

15 gram tijm

1 sjalotje

100 gram boter

peper en zout.

Bereiden

U begint met 8 smalle reepjes van de sinaasappelschil te snijden en deze in koud water te leggen. Vervolgens perst u de sinaasappels en mengt het vocht met de port. De pruimen zeker 4 uur laten wellen in dit mengsel, vervolgens zeeft u dit en het vocht opvangen en bewaren. Ook houd u 8 pruimen achter voor de garnering, de rest snijdt u over de helft. Ook de ham mag in dunne reepjes gesneden worden.

Vervolgens snippert en fruit u het sjalotje in 15 gram boter, neemt u de pan van het vuur en mengt het sjalotje met de pruimen, ham en geriste tijm (4 tijmtakjes bewaren voor garnering) en 4 sinaasappelreepjes. Op smaak brengen met peper en zout.

De varkensfilet snijdt u in tot 1,5 cm van de rand, natuurlijk mag u dit ook aan de slager vragen. U bestrooit beide helften met peper en zout en smeert de binnenkant in met het pruimenmengsel. Vervolgens rolt u de rollade op en bindt u hem dicht met touw. Als u in de winkel vermeldt dat u dit gerecht gaat maken krijgt u het touw erbij! U doet 50 gram boter in de pan en bakt de rollade in 5 minuten rondom bruin, vervolgens zet u het vuur middelhoog en gaart u de rollade in 40 minuten onder regelmatig keren gaar. Daarna schept u het vlees uit de pan en laat het even rusten in aluminiumfolie.

Het weekvocht van de pruimen aan de jus toevoegen en 5 minuten rustig laten inkoken. Ondertussen verwarmt u een ovale schaal voor en verwijdert u het touw van de rollade. Na het inkoken zeeft u het vocht en doet u het weer terug in de pan en voegt de overige boter toe. U blijft roeren totdat er een saus ontstaat, op smaak brengen met peper en zout. Het vlees op de voorverwarmde schaal leggen met de saus eroverheen en garneren met de tijm, pruimen en sinaasappelkrullen.

Lekker met bloemkool en aardappelpuree, smakelijk eten!

Week special

Kwartetje
Kwartetje
Een plakje ham, kaas en ananas ingevouwen in gekruide speklapjes
100 gram
€ 1,29

Dag reclame

Week reclame

Vleespakket
€ 8,00
-
Varkensoesters in kruidenolie
4 stuks
-
Blinde vinken
4 stuks
-
Filet americain
150 gram
-
Boeren rauwe ham
100 gram