Recept van de week

Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk

Jachtschotel met appel

  • Aantal personen: 6
  • Voorbereiding: 20 min
  • Bereiding: 2 uur 30 min

Benodigdheden

Olijfolie

3 uien

250 gram ontbijtspek

0,5 tl kaneel

1/4 tl kardemompoeder

50 gram bloem

peper en zout

4 Granny Smith

6 grotere procureurlappen (160/170 gram p.st)

7,5 dl appelsap

Bereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden. Bak ondertussen de uien (gehalveerd en in halve maantjes gesneden) in een grote pan met dikke bodem, schep ze af en toe om. Leg ze na 10 minuten bakken in een kom. Bak vervolgens de in kleine reepjes gesneden ontbijtspek in dezelfde pan en meng ze daarna bij de gebakken uien.

Doe de bloem, specerijen en kruiden vervolgens in een diepvrieszak en doe er 3 van de procureurlappen bij. Hussel goed door elkaar en klop de overtollige bloem af. Doe dit vervolgens ook zo met de andere 3. Schroei de 6 lappen in een koekenpan en laat ze daaran even rusten op een bord.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en halveer ze. Snijd ze dan in dunne partjes en leg ze als volgt met de andere ingrediënten in een braadslee:

Laagje uienspekmengsel, 3 lappen vlees, appel, uienspekmengsel, 3 lappen vlees, laagje uienspekmengsel en appel.

Doe de overgebleven bloem in een koekenpan, even roeren en giet er vervolgens de appelsap bij (goed blijven roeren anders wordt het klonterig!). Laat even aan de kook komen en voeg dit mengsel vervolgens toe aan de opgemaakte braadslee.

Dek af met aluminiumfolie en zet dit 2,5/3 uur de oven.

Een heerlijke maaltijd voor een gure winterdag!

 

 

Bron:  "Keuken"van Nigella Lawson.

Week special

Cuba Libre
Cuba Libre
Halve kipfilet met ananas, ontbijtspek en gemarineerd in kruidenolie met brieschettakruiden.
100 gram
€ 1,49

Dag reclame