Recept van de week

Iedere week sorteren wij een lekker recept voor u. De gerechten zijn steeds voor 4 personen. U kunt dan zelf uitrekenen wat u bij meer of minder personen nodig heeft. Eet smakelijk

Oosters runderstoofpotje

  • Aantal personen: 4
  • Voorbereiding: 30 min
  • Bereiding: 2 uur

Benodigdheden

750 gram riblappen

een beetje bloem

peper en zout

2 tl kerriepoeder

100 gram boter

bouillon (blokje of tablet)

1 ui

1 rode paprika

150 ml Ketjap Manis (zoet)

allesbinder of maizena

handjevol fijngesnipperde bieslook

Bereiden

Snijd het vlees in niet te dunne repen (uiteraard mag u dit aan een van onze medewerkers vragen), doe ze in een kom en bestrooi met de peper, zout en bloem.

Ook de kerriepoeder mag erbij en alles goed om en om scheppen.

Neem een braadpan met deksel en laat de boter er donkerbruin in worden. Zet het vuur hoog en schep het vlees goed om en om, het moet lekker aanschroeien.

Als het vlees gaat kleuren tempert u het vuur en giet u de bouillon erbij, liefst warm en zoveel tot het vlees onderstaat.

Ook de ketjap kan er nu bij. Sluit de pan en laat het vlees in twee uur gaar trekken.

Maak de ui schoon en snijd deze in ringen. Verwijder van de paprika de zaadlijsten en zaden en snijd de paprika in blokjes.

Paprika en ui mogen het laatste kwartier meetrekken. Haal vlees en groenten met een schuimspaan uit het vocht en leg alles op een warme schaal.

Bind het vocht met de maizena of allesbinder en giet een gedeelte over het vlees. Garneer met de fijngesipperde bieslook. De rest van de jus serveert u er apart bij. Heerlijk met gekookte rijst of nasi. Smakelijk!

Week special

Duitse biefstuk
Duitse biefstuk
Mager rundvlees gekruid met specifieke Duitse biefstukkruiden en vermengd met een gesnipperd uitje .
100 gram
€ 1,49

Dag reclame